Pad Thai
Pokud jste milovníci Thajské kuchyně pakt tahle Tradiční thajská bašta z rýžových nudlí vás prostě neomrzí.
Je to nejoblíbenější jídlo mého muže, který je i jako správný milovník thajských jídel připravuje na Street Food festivalech po celé ČR.
Jak jsme se naučili to opravdové Pad Thai?
Naše sousedka Pack, na ostrově Koh Samui, která je rodilá Thajka a nadšená kuchařka, nás dost často zásobovala vzorky jejích receptů a protože v jejím podání je to opravdu pastva pro chuťové buňky, netrvalo dlouho a poprosili jsme jí o názorné ukázky. :)
Nakonec se ze společného nakupování těch správných surovin a vaření stala tradice.
Co budete potřebovat na 4 porce?
-1 balení Rýžových nudlí min 3-5mm široké
-2ks vajec
-1ks větší cibule
-3 stroužky česneku
-Pad Thai omáčku (brzy v naší nabídce)
-Sladkou chilli pastu
-nasekáné arašídy
-1Limetka nebo citrón
-Jarní cibulka
-Tofu
-maso podle libosti nebo Krevety
Jak na to?
Na malé kousky nakrájenou cibulku a česnek zpěníme na oleji. Přidáme rozšlehané vejce. Až se vejce začne opékat roztrháme ho vařečkou na cca 2cm kousky. Když je vajíčko hotové přidáme maso (Pokud použijeme krevety tak ty až úplně na konec celého receptu)
Vše stále mícháme. Pokud se přichytává na pánev můžeme podlít trochou vody. Přidáme nudle, které jsme si dopředu namočili ve studené vodě (nevaříme). Přidáme 4-5lžic PAD THAI omáčky a 1 pořádnou lžíci Sladké Chilli pasty. Všechno důkladně promícháme a necháme odpočinout pod pokličkou dokud nudle zcela nezměknou. 2-3min.
Servírujeme do Kokosové misky. Ozdobíme nasekanými buráky, jarní cibulkou a limetou.
Správná konzistence je patlavá, takže žádný strach pokud celý výsledek nebude jako Al dente Italské těstoviny. :)
Dobrou chuť :)
Líbí se vám náš recept? Pusťte se do vaření a sdílejte vaše úspěchy s námi na Instagramu.